вівторок, 26 травня 2020 р.

Geotab запускає інструмент для аналізу деградації акумуляторної батареї в електромобілях.


Він здатний оцінювати і проводити порівняння між різними брендами і моделями транспортних засобів.

Зібрані дані з більш ніж 6300 транспортних засобів показують, що термін служби електричних батарей може перевищувати їх власний життєвий цикл.



Geotab, світовий лідер в області IoT і віддаленого контролю транспортних засобів, оголосила про запуск свого інструменту аналізу деградаціїакумуляторів EV, який забезпечує порівняння та оцінку працездатності батареї з використанням агрегованих даних від 6300 електромобілів. Цей простий у використанні інструмент, який був вперше показаний на конференіі Geotab Connect 2020. Крім того, результати, отримані від електромобілів, свідчать про те, що якщо коефіцієнти деградації батареї залишаються незмінними, більшість з них будуть вищими, ніж власний життєвий цикл автомобіля, і все ще може зберігати енергію протягом багатьох років.

Стан акумуляторів електромобілів безпосередньо впливає не тільки на їх обмежений діапазон під час експлуатації, а й на залишкову вартість транспортного засобу. У цьому сенсі інструмент Geotab аналізує фактичні характеристики електромобілів з плином часу експлуатації і надає докладні порівняння між різними брендами і моделями, які полегшують вибір і прийняття рішень при купівлі автомобілів.

«З огляду на, що ми знаходимося на ранніх стадіях впровадження електромобілів, здоров'я батареї є ключовою проблемою для менеджерів і власників автопарку», - пояснює Ivan Lequerica, віце-президент Geotab по південній та західній Європі. "З точки зору життєвого циклу, здоров'я батареї є ключовим, тому що це найдорожчий компонент в електромобілі, а також має прямий вплив на його автономність. За допомогою безкоштовного інструменту Geotab аналізу деградації батареї, менеджери автопарків, покупці електромобілів і тих, хто тільки планує покупку електромобіля отримають всю необхідну інформацію перед покупкою або під час ротації автопарку".

З іншого боку, висновки Geotab виходячи з отриманих даних цього інструменту, можна узагальнити в таке формулювання:

  • Якщо коефіцієнти деградації є постійними, тривалість переважної більшості батарей перевищить життєвий цикл транспортного засобу, який, за оцінками виробників, становить не менше 8 років.
  • Середня втрата в зберіганні енергії становить 2,3% на рік. Для електромобіля з дальністю 240 км, за оцінками, власники втратять 17 км автономії через 5 років.
  • Акумулятори з хорошим управлінням температурою показують більш повільну деградацію.
  • Акумуляторні автомобілі, які використовують регулятори харчування, як правило, мають більш тривалий термін служби батареї.
  • Тривале використання транспортного засобу не обов'язково означає подальшу деградацію батареї.
  • Транспортні засоби, керовані при високих температурах, демонструють велику деградацію акумулятора.
  • Використання Швидких зарядок, здається, має прискорити процес деградації, але немає великої різниці стану батареї при частому використанні зарядок Level 1 (120 volt) в порівнянні з зарядками Level 2 (220 volt).

"Geotab є найбільшою професійною телематічной компанією в світі, і саме тому ми твердо прихильні пропозицією нашим клієнтам і партнерам інноваційних рішень, які приносять відчутні результати", додає Lequerica. "Разом з нашої глобальної екосистемою ми постійно прагнемо допомогти організаціям підвищити продуктивність, безпеку і продуктивність своїх транспортних засобів, а також знизити їх вплив на навколишнє середовище".