четвер, 19 листопада 2020 р.

Чотири кращих практики для Safety Fleet Managers і керівників автопарків

Спростіть управління безпекою автопарку за рахунок використання різних сучасних і надійних технологій.

Чотири кращих практики для Safety managers

Управління безпекою автопарку - це створення і виховання культури безпеки, яка включає впровадження і підтримку передових практик на всіх етапах експлуатації парку. Розгортаючи комплексну програму безпеки водіїв, менеджер з безпеки автопарку або адміністратор з безпеки компанії можуть досягти своєї основної мети - створити культуру безпечного водіння і контролювати її. Культура безпечного водіння повинна стати природним правилом для співробітників, які перебувають за кермом.

1. Створення основних корпоративних правил

Розробка програми безпеки водія починається з аналізу потенційних проблем з самого початку і пошуку їх вирішення. Переконайтеся, що у вас є підтримка з боку вищого керівництва, а також визнання з боку співробітників та повсякденне дотримання політик безпеки. 

Вчіться у лідерів - вивчення досвіду використання інших компаній, які успішно впровадили політику безпечного водіння і рішення управління ризиками автопарку, дає прекрасну можливість для навчання. Проведіть дослідження і подивіться, що найкраще підходить для вашої організації. 

Зберіть команду. Формування основної команди з представників різних відділів компанії (маркетинг, HR або виробництво) допоможе з розумінням різних точок зору.

2. Навчальні ресурси

Курси безпечного водіння, застережні підказки під час руху та реальні оцінки, є важливими елементами навчання водіїв автопарку. Пропонуючи їх всередині організації, ви демонструєте співробітникам, що безпека автопарку є основним правилом вашої організації. Це також допомагає підкреслити, що на карту поставлена не тільки безпека кожної людини, але і репутація бренду всієї компанії, здатність обслуговувати клієнтів, юридична відповідальність, яка несе економічний ризик для всього бізнесу і його співробітників. В дорозі постійна оцінка навичок водіїв повинна бути невід'ємною частиною загальної програми. Розгляньте можливість щорічного навчання ваших водіїв.

3. Вибір технологій

Вибирайте кращі варіанти - рішення забезпечення безпеки водія є важливим елементом в роботі автопарку і не можуть коштувати дешево. Safety manager автопарку повинен бути обізнаний про новітні технології, щоб скористатися перевагами. Кращий спосіб зробити це - залучити постачальників технологій в діалог, запросити демонстрацію програмного забезпечення та презентації, щоб краще зрозуміти підхід, який кожен постачальник застосовує до безпеки автопарку.

Технологія забезпечення безпеки водія може дати адміністраторам можливість застосовувати корпоративні політики компанії і отримувати уявлення про роботу водія для реалізації коригувальних заходів. Наприклад, рішення, які обмежують використання мобільного телефону під час руху, мають вирішальне значення для забезпечення високої безпеки автопарку.

Думка з перших рук - найкращий спосіб для керівників з безпеки і експлуатації парку отримати уявлення про рішення, яке вони можуть розглянути для розгортання, - це провести пілотний проект або скорочений аудит. Керівники повинні взаємодіяти з постачальником, щоб випробувати рішення на себе. Коли ініціативу очолює лідер, це допомагає зацікавити співробітників.

4. Мотивація

Використання накопичених даних для розуміння рівнів відповідності та відстеження прогресу може допомогти приймати рішення про те, що працює, а що ні. Сюди входять дані з усіх сегментів програми безпеки, включаючи телематику, системи допомоги водієві ADAS, камери, навчання або використання мобільного під час руху.

Діліться знаннями - складайте вичерпні звіти про безпеку і оціночні сертифікати водіїв та обов'язково діліться ними з персоналом, щоб переконатися, що вся команда розуміє вигоди або помилки програми.

Мотивація - висока безпека водія заслуговує нагороди. Розгляньте можливість впровадження системи мотивацій, щоб спонукати водіїв дотримуватися правил безпеки. Заохочення можуть включати в себе програму працівника на місяць, додаткові дні відпустки, знижені страхові внески або систему бонусів. З'ясуйте, що працює для вашої компанії та що ви можете запропонувати.

Швидке прийняття заходів. Виявлення чинників високого ризику і швидке рішення проблем, в ідеалі до того, як вони виникнуть, будуть забезпечувати виконання програми і досягнення поставлених цілей.

Управління безпекою автопарку починається з розуміння і застосування цих чотирьох передових практик. Як тільки співробітники відчують, що програма безпеки допомагає їм безпечно повернутися додому після робочого дня, безпека автопарку стане частиною ДНК компанії.

 
Першоджерело: https://tinyurl.com/y6hyyyzc

Немає коментарів:

Дописати коментар